3 x Op zakenreis zonder de
leukste mensen uit je leven

3 x Op zakenreis zonder de </br>leukste mensen uit je leven
3 x Op zakenreis zonder de </br>leukste mensen uit je leven

Wat kunnen jullie voor mij doen? Ik ben zoveel weg’, zei een vader tegen ons, die bij een wereldwijd consulting bureau werkt. Voor zijn baan zit hij vaak in vreemde hotelkamers, ver weg van zijn kleine kinderen. De volgende keer dat jij op Schiphol staat te wachten, pak je gewoon deze blog erbij. We weten inmiddels wat je hieraan kunt doen.

Even de feiten. Uit een onderzoek onder 1001 zakenreizigers bleek dat de helft het weg zijn bij familie het stressvolst vindt. Het is lastig om uit je vertrouwde omgeving te zijn. Afscheid nemen van jonge kinderen en het omgaan met de afstand is soms zwaar. Helemaal als je alleen reist en belangrijke gebeurtenissen – die eerste tand – mist. Daarom hieronder een aantal tips:

Tip 1: Contact

Soms heb je maar even en zijn contactmomenten kort. Stuur een foto van je vreemde buitenlandse eten, klets met je kindjes voordat ze gaan slapen of lees ze via Skype voor terwijl ze in bed liggen.

Tip 2: Beer in je koffer

Rituelen zijn een goeie. Helemaal als je kleine kinderen hebt die structuur nodig hebben en jij (let’s face it) niet eens een minuut de tijd hebt om te bellen. Daarbij is het je kans om jouw werkwereld te laten zien. Hoe je dat doet? Knijp jezelf allereerst op al die fantastische plekken die je bezoekt, want het is niet niks! Stop een beer in je koffer. Fotografeer hem op een herkenbare plek in de stad of het hotel waar je verblijft. App de foto’s naar huis en vertel je kind(eren) dat beer Lenny uit Londen (of Max uit Madrid) mee naar huis komt. De beren kunnen ze verzamelen, met de foto’s creëer je een Wall of Fame en jij bent tijdens je reis op een relaxte manier met ze bezig.

Tip 3: Bijtanken

Je bent er nou toch. Slaap en zorg goed voor jezelf. Sta stil bij de voordelen. Want hoe lekker is het om een nacht door te kunnen slapen? Of aan te schuiven bij het ontbijt zonder ook maar iets op te ruimen? Geniet van de stilte, lees een boek, of maak een avondwandeling. Praat met je collega over hoe hij het reizen met jonge kinderen ervaart. Sharing blijft caring.

Fijne reis!

Wil je meer weten over het combineren van werk en gezin? Volg Pro Parents dan op Twitter.

Bron: https://hbr.org/2015/11/dealing-with-loneliness-while-traveling-for-work

 

 

Over de auteur

Joyce is expert werkend ouderschap en founder van Pro Parents. Ze is moeder van een dochter en een zoon, op de basisschool. Als bedrijfsantropoloog en opvoedkundige deed Joyce onderzoek naar identiteit en organisatiecultuur, met specialisaties in professionele identiteit en coping-strategieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *