4x Wat Millennials willen in hun carrière

4x Wat Millennials willen in hun carrière
4x Wat Millennials willen in hun carrière

Millennials hebben hun plek op de werkvloer ingenomen. Ze kijken anders naar hun carrière en zijn laat met alles – het kopen van een huis, trouwen, kinderen. Door verwachtingen van ouders laten ze zich niet leiden. Maar wat willen ze dan en hoe kunnen werkgevers hier op inspelen?

Boston College Center for Work & Family heeft 1100 Millennials – dat is iedereen die nu tussen de 18 -35 jaar is – ondervraagd. En vier adviezen voor werkgevers neergepend. Want wat blijkt, een tevreden Millennial is een stuk loyaler dan we denken en kan je prima aan je binden.

4 adviezen voor werkgevers:

  1. ‘Wat wil ik in mijn carrière?’ en ‘Hoe kom ik daar?’, zijn vragen die elke Millennial beantwoord wil hebben. Coach ze in hun competenties, zorg dat ze gepassioneerd bezig kunnen zijn op de werkvloer.
  2. Om Millennials blijvend bij je bedrijf te betrekken en ze te laten groeien, moet je je richten op hun unieke talenten en interesses. Wat bijdraagt zijn afwisselende functies- ook in het buitenland, bijscholing, traineeships en begeleiding .
  3. In een corporate omgeving zijn goede managers nodig die erkennen dat er naast werk vaak ook nog een gezin is. Hulp bij het vinden van balans tussen die twee is belangrijk. Juist aansturen op korte, maar productieve werkdagen is een concreet voorbeeld dat werkt bij deze groep.
  4. De meeste Millennials zoeken bedrijven die zich richten op de “whole person perspective”. Ze verwachten steun vanuit de werkgever. Goed om te weten: work-life balance en flexibiliteit bij het uitvoeren van hun functie zorgt niet voor een slechtere performance of een lagere productiviteit.

We hebben de link naar het hele onderzoek van het Boston College Center for Work & Family voor je toegevoegd: How Millennials Navigate Their Careers

In een werkomgeving die ouders voldoening geeft, is de combinatie van werk en gezin de sleutel tot succes. Pro Parents heeft de know-how, kennis en het talent om werkgevers en werknemers te verbinden. Onze leiderschapsprogramma’s geven werkgevers de kans om hun jonge ouders een goede start te geven. Zo investeren we samen in de generatie van de toekomst. Daar worden ouders blij van. Baby’s trouwens ook.

Als bedrijf professioneel omgaan met Ouderschap op de werkvloer?

Maak een afspraak voor een strategiegesprek en ontdek hoe wij bedrijven helpen te navigeren richting Family Friendly Firm.

 

 

Over de auteur

Joyce is expert werkend ouderschap en founder van Pro Parents. Ze is moeder van een dochter en een zoon, op de basisschool. Als bedrijfsantropoloog en opvoedkundige deed Joyce onderzoek naar identiteit en organisatiecultuur, met specialisaties in professionele identiteit en coping-strategieën.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *