5 manieren waarop Millennials de werkvloer veranderen

5 manieren waarop Millennials de werkvloer veranderen
5 manieren waarop Millennials de werkvloer veranderen

Millennials zitten niet achter hun bureau geklemd en ze zijn ook niet bereid hun hele leven op te geven voor een baan. De komende vijf jaar zullen ze volop de arbeidsmarkt bezetten. Tijd dus voor werkgevers om een aantal veranderingen door te voeren.

Forbes publiceerde een artikel met daarin de 5 manieren waarop Millennials de werkvloer veranderen. Hieronder kort, maar krachtig hun conclusies:

  1. Ze plannen vooruit en vragen zich bij het kiezen van een baan af hoe ze behandeld zullen worden wanneer ze kinderen krijgen
  2. Ze communiceren open met hun werkgever en praten over hun gezin op de werkvloer
  3. Ze willen ouderschapsverlof voor zowel vaders als moeders
  4. Ze zijn verantwoordelijk voor het veranderen voor het corporate begrip ‘gezin’, omdat minder dan de helft van de gezinnen bestaat uit getrouwde ouders die samen zijn
  5. Ze werken steeds vaker als freelancer

Meer weten over Millennials, lees dan het hele Forbes artikel: ‘5 ways millennials are disrupting working parenthood.

Direct in je mailbox

Ontvang best practices van toonaangevend werkgevers, de laatste wetenschappelijke inzichten en een inkijkje in de uitdagingen van werkende ouders. Niks missen? Volg Pro Parents ook op Twitter.

 

 

Over de auteur

Joyce is expert werkend ouderschap en founder van Pro Parents. Ze is moeder van een dochter en een zoon, op de basisschool. Als bedrijfsantropoloog en opvoedkundige deed Joyce onderzoek naar identiteit en organisatiecultuur, met specialisaties in professionele identiteit en coping-strategieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *