Creëer Goede Ouderervaringen voor meer balans

Creëer Goede Ouderervaringen voor meer balans
Creëer Goede Ouderervaringen voor meer balans

Wat die work-life balance in de war schopt, is voor iedere Werkende Ouder anders. De een racet van kantoor naar de crèche, de ander loopt tegen de deadline van een belangrijk project aan terwijl thuis het ritme van een baby regeert – inclusief gebroken nachten. De verschillende factoren die stress veroorzaken kunnen we niet wegnemen – zouden we anders meteen doen – wat we wel kunnen, is er meer ‘balans’ tegenover stellen. Oftewel: Goede Ouderervaringen.

In onze Masterclass Werkende Ouders ontmoetten we onlangs een marketingmanager die tegelijkertijd 4 kinderen opvoedt. Het is vrij makkelijk om aan te nemen dat balans aanbrengen in zo’n situatie lastig is vanwege het vele ‘rondrennen’.

Bedenk wanneer jij gelukkig bent (als ouder)

Door vast te stellen wat je écht belangrijk vindt als ouder en dit om te zetten in leefregels krijg je meer balans. Klinkt misschien zwaar, maar het effect is groot. Zo hoef je niet harder te rennen alleen gerichter. Bedenk welke momenten je gelukkig maken. Is dat knuffelen met je kinderen? Slapen? Lekker eten? Creëer Goede Ouderervaringen.

Om je een idee te geven, dit zijn de leefregels van Pro Parents oprichter Joyce Knappe:

  1. 3x per week thuis eten met mijn gezin
  2. Regelmatig een digitale detox
  3. Samen lezen

Combineren werk & gezin is soms lastig

Zodra je een drukke baan combineert met een gezin komt er van alles op je af. Kiezen tussen je kind, je baas en jezelf: we merken dat werkende ouders – en aanstaande ouders – hiermee worstelen. Daarom organiseren we op donderdag 9 juni een nieuwe Masterclass Werkende Ouders. Samen met de groep maak je een stap in je zelfkennis en zelfbewustzijn en besteden we tijd aan thema’s als schuldgevoel en het uitbesteden van zorg. Iets voor jou? Ontdek meer over de Masterclass Werkende Ouders en schrijf je in. Wacht niet te lang, want het aantal plekken is beperkt.

 

 

Over de auteur

Joyce is expert werkend ouderschap en founder van Pro Parents. Ze is moeder van een dochter en een zoon, op de basisschool. Als bedrijfsantropoloog en opvoedkundige deed Joyce onderzoek naar identiteit en organisatiecultuur, met specialisaties in professionele identiteit en coping-strategieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *