Database biedt duidelijkheid
zwangerschapsbeleid bedrijven

Database biedt duidelijkheid </br>zwangerschapsbeleid bedrijven
Database biedt duidelijkheid </br>zwangerschapsbeleid bedrijven

Een database vol met informatie over het zwangerschapsbeleid van verschillende bedrijven. In Amerika hebben ze er één en hij heet Fairygodboss.

Georgene Huang was zwanger en op zoek naar een baan. Alleen hoe zou dat bedrijf omgaan met haar zwangerschap? Nergens kon ze er iets over vinden. ‘Werkgevers zouden hier veel transparanter in moeten zijn, maar dat zijn ze dus niet’, vertelt Huang. Dus besloot ze zelf een bedrijf op te richten dat zogezegd voorziet in deze transparantie.

Fairygodboss

Fairygodboss is een online community waar vrouwen verhalen of recensies kunnen plaatsen over werkgevers. Daarbij kunnen ze een database raadplegen met het zwangerschapsbeleid van 700 (!) bedrijven.

Pro Parents is benieuwd..

Heeft jouw werkgever een duidelijk beleid rondom zwangerschap(sverlof)? En denk je dat het iets is wat we nodig hebben in Nederland?

Laat het ons weten op Twitter met #fairygodboss!

 

 

Over de auteur

Joyce is expert werkend ouderschap en founder van Pro Parents. Ze is moeder van een dochter en een zoon, op de basisschool. Als bedrijfsantropoloog en opvoedkundige deed Joyce onderzoek naar identiteit en organisatiecultuur, met specialisaties in professionele identiteit en coping-strategieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *