Een routekaart voor work-life balance in Europa

Een routekaart voor work-life balance in Europa
Een routekaart voor work-life balance in Europa

Hoewel de term ‘work-life balance’ wat ons betreft lastig samengaat met ouderschap, we zijn meer voor een ander hokje, is de routekaart van de Europese Commissie (COFACE) interessant. Het stippelt de uitdagingen van werkende ouders stap voor stap uit. De kernfocus? Zorgtaken delen, flexibele banen en gelijkheid promoten.

COFACE bekijkt de wetgeving rondom ouderschapsverlof in Europa en de mogelijkheden van flexibiliteit op de werkvloer. Het doel is een betere balans tussen ‘work’ en ‘life’,  gedeelde verantwoordelijkheden voor ouders en meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen op de arbeidsmarkt. Ze willen benadrukken dat de veranderingen uiteindelijk alle werknemers ondersteunen, niet alleen ouders. En dat ze rekening houden met de volgende aspecten:

  1. De impact van technologie; de mogelijkheid om flexibel en ‘smart’ te werken is positief. De verschuiving naar een cultuur waar iedereen 24/7 bereikbaar is niet.
  2. De promotie van freelancewerk en ondernemerschap als oplossing; ondernemerschap moet gesteund worden, maar alleen als keuze. Het moet niet gezien worden als laatste redmiddel om een soort van work-life balance te hebben.

Meer weten over de plannen van de Europese Commissie, lees dan het hele artikel: work-life balance Europe

Direct in je mailbox

Ontvang best practices van toonaangevend werkgevers, de laatste wetenschappelijke inzichten en een inkijkje in de uitdagingen van werkende ouders. Niks missen? Volg Pro Parents ook op Twitter.

 

 

Over de auteur

Joyce is expert werkend ouderschap en founder van Pro Parents. Ze is moeder van een dochter en een zoon, op de basisschool. Als bedrijfsantropoloog en opvoedkundige deed Joyce onderzoek naar identiteit en organisatiecultuur, met specialisaties in professionele identiteit en coping-strategieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *