Het opvallende ouderschapsverlof van Netflix

Het opvallende ouderschapsverlof van Netflix
Het opvallende ouderschapsverlof van Netflix

Wie bij Netflix op de loonlijst staat, kan na het krijgen van een baby één jaar op ouderschapsverlof. Hiermee sluiten ze zich aan bij andere grote corporates die inspelen op de behoeften van werkende ouders. Interessant side effect: ouders werken harder voor een bedrijf waardoor ze zich gesteund voelen.

Netflix’s chief talent officer Tawni Cranz geeft aan waarom er voor deze aanpak is gekozen: ‘So when we think about compensation, we think about what is the market pay, what is going to be market competitive, and then also what is caring and compassionate for our employees, and what will they value?’.

87% werkt harder voor een bedrijf dat helpt

Het beleid maakt een belangrijke verschuiving mogelijk. Samenzijn met een pasgeboren baby’tje zorgt ervoor dat ouders gelukkiger zijn, blijkt uit onderzoek. En een ouder die goed in z’n vel zit, is efficiënter. Daarbij werkt 87% van de werknemers harder voor een bedrijf dat helpt in werk-familie gerelateerde kwesties.

Wat doet Pro Parents voor jou?

Pro Parents snapt dat werkende ouders een dubbele ambitie hebben – die fulltime baan en een gezin -, maar ook de behoeften en zorgen van werkgevers. Daarom verbinden wij met onze programma’s werkgevers en werknemers, zodat zij samen een start kunnen maken met het creëren van een ouder vriendelijke werkvloer.

Meer weten? Ontvang best practices van toonaangevend werkgevers, de laatste wetenschappelijke inzichten en een inkijkje in de uitdagingen van werkende ouders (en tips). Of maak direct een afspraak voor een strategie gesprek en een preview van onze programma’s.

 

 

Bron: Netflix just stepped up it’s leave policy- again

 

 

Over de auteur

Joyce is expert werkend ouderschap en founder van Pro Parents. Ze is moeder van een dochter en een zoon, op de basisschool. Als bedrijfsantropoloog en opvoedkundige deed Joyce onderzoek naar identiteit en organisatiecultuur, met specialisaties in professionele identiteit en coping-strategieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *