ING laat zien dat ze snappen waar werkende vaders naar snakken

ING laat zien dat ze snappen waar werkende vaders naar snakken
ING laat zien dat ze snappen waar werkende vaders naar snakken

ING gaat jonge vaders een maand betaald ouderschapsverlof geven.

In navolging van buitenlandse voorgangers als Netflix is ING de eerste grote Nederlandse onderneming die zijn mannelijke werknemers een ruimhartig ouderschapsverlof gunt. ‘Een vader die geen vaderschapsverlof neemt of aangeboden krijgt, is moe, afgeleid, neemt waarschijnlijk beslissingen die slecht zijn voor het bedrijf en voelt zich schuldig dat hij niet thuis is.’ Met deze woorden zette Blake Mycosky, de oprichter van Tom Shoes, vorig jaar de toon en sloot aan in een rij werkende vaders – Mark Zuckerberg voorop – die openlijk uitkomen voor zaken waar zij als werkende ouder tegenaan lopen.

Terwijl in Nederland de Tweede Kamer nog steggelt over een bescheiden verlenging van het betaalde vaderschapsverlof van twee naar vijf dagen, geeft ING jonge vaders meteen maar een hele maand betaald vrijaf. ING heeft dit in de nieuwe cao voor alle 14 duizend medewerkers vastgelegd, dit maakten de bank en de vakbonden maandag bekend.

Bedrijven die voorbeeldgedrag laten zien en C-level mannen die zich uitspreken over de dagelijkse keuzes die ze maken, is een beweging die snel om zich heen grijpt. (Lees ook: Geluk stel je niet uit na werktijd.)

Het laatste wat iedereen wil, is een vermoeide ouder met een schuldgevoel die slechte beslissingen maakt. Daarnaast werkt 87% van de werknemers harder voor een bedrijf dat helpt in werk-familie gerelateerde kwesties.

Volkskrant: ING gaat jonge vaders een maand betaald verlof geven

Vijf mannelijke leiders over family time

 

Over de auteur

Joyce is expert werkend ouderschap en founder van Pro Parents. Ze is moeder van een dochter en een zoon, op de basisschool. Als bedrijfsantropoloog en opvoedkundige deed Joyce onderzoek naar identiteit en organisatiecultuur, met specialisaties in professionele identiteit en coping-strategieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *