Klem tussen werk en gezin – De Limburger

Klem tussen werk en gezin – De Limburger
Klem tussen werk en gezin – De Limburger

De Limburger 04-12-2015

Bedrijven willen met coaching jonge vrouwen in dienst houden en ziekteverzuim door stress tegengaan.

Als beide ouders werken, moeten ze zoeken naar een goede balans tussen werk en privé. Wat zijn de ambities op het werk? Hoe organiseer je de zorg voor het kind? Hoe flexibel is jouw werkgever? „Antwoorden op al deze vragen zijn niet alleen praktisch. Het gaat ook om emoties”, verklaart Joyce Knappe, directeur van Pro Parents. „Je wilt je een goede ouder voelen, het beste doen voor je kind, én aan je carrière werken.” De telefoon van dermatoloog Elian Brennikmeyer rinkelde. Slecht nieuws: een zieke dochter, ze moet naar huis. „We hadden net een overleg. Dan hoor je je collega’s zeggen: ga je nu alweer? Ik zat echt in een spagaat.”

Lees het hele artikel: Klem tussen werk en gezin

Meer weten over Pro Parents?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang best practices van toonaangevende werkgevers, de laatste wetenschappelijke inzichten en een inkijkje in de uitdagingen van werkende ouders (en tips). Of maak direct een afspraak voor een strategie gesprek en preview van onze programma’s.

 

 

Over de auteur

Joyce is expert werkend ouderschap en founder van Pro Parents. Ze is moeder van een dochter en een zoon, op de basisschool. Als bedrijfsantropoloog en opvoedkundige deed Joyce onderzoek naar identiteit en organisatiecultuur, met specialisaties in professionele identiteit en coping-strategieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *