Interview Pro Parents Joyce Knappe Nu.nl

Interview Pro Parents Joyce Knappe Nu.nl
Interview Pro Parents Joyce Knappe Nu.nl

“de man die fulltime werkt, doet dat niet altijd vrijwillig” deze maand interviewde Claartje Vogel Pro Parents oprichter Joyce Knappe voor Nu.nl over hoe werk en gezin elkaar beïnvloeden.

“in praktijk zie ik vaders die een onvervulde deeltijdwens hebben, maar het is nog lang niet in alle bedrijven normaal dat vaders minder gaan werken of hierover in gesprek gaan met hun werkgever. Dat is een gemiste kans; 70% van de mannen evalueert de zorg behoeften van hun kinderen vóórdat ze van baan wisselen of promotie overwegen”.

Als het gaat over hoe ouderschap je carrière beïnvloedt, lijkt het soms alsof dat een enorme opgave is waarbij je tegen problemen aanloopt. Maar het feit dat je vader of moeder bent geworden, heeft ook een positieve invloed op je werkende leven en vice versa, bleek eerder deze maand uit onderzoek van de Erasmus Universiteit.

Hier lees je het hele artikel op Nu.nl 

Als bedrijf professioneel omgaan met Ouderschap op de werkvloer?

Maak een afspraak voor een strategiegesprek en ontdek hoe wij bedrijven helpen te navigeren richting Family Friendly Firm.

Over de auteur

Joyce is expert werkend ouderschap en founder van Pro Parents. Ze is moeder van een dochter en een zoon, op de basisschool. Als bedrijfsantropoloog en opvoedkundige deed Joyce onderzoek naar identiteit en organisatiecultuur, met specialisaties in professionele identiteit en coping-strategieën.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *