Ouder én Carriere tijger: Parool liep mee met Pro Parents

Ouder én Carriere tijger: Parool liep mee met Pro Parents
Ouder én Carriere tijger: Parool liep mee met Pro Parents

Iedereen weet hoe je baby’s maakt, maar hoe word je een goede ouder? Pro Parents geeft carrièretijgers inzicht in het ouderschap.

Vandaag in het Parool een verslag van onze Masterclass: de hoogzwangere journalist wilde weten wat wij doen.

DOOR: DESIREE HOVING 9 JUNI 2016, 08:59
Je bent op zwangerschapscursus geweest en gaat braaf naar het consultatiebureau. Maar op het ouderschap ben je nauwelijks voorbereid. Opvoedkundige Joyce Knappe richtte twee jaar geleden het bedrijf Pro Parents op om vaders en moeders te helpen een betere balans te vinden tussen werk en privé.

Vanavond geeft zij een masterclass aan vijf ouders die zich vanuit hun werk naar het bedrijfsverzamelgebouw op de Spaklerweg hebben gespoed. Stuk voor stuk worstelen ze met hun rollen als carrièretijger en ouder van jonge kinderen.

Knappe begrijpt dat. “Verloskundigen focussen op je zwangerschap, het consultatiebureau meet en weegt je baby, maar als vader en moeder word je niet voorbereid op alle veranderingen in je leven, relatie en werk. Ouder worden voelt daardoor echt als een vrije val.” 

Lees hier het hele artikel uit het Parool

 

 

Over de auteur

Joyce is expert werkend ouderschap en founder van Pro Parents. Ze is moeder van een dochter en een zoon, op de basisschool. Als bedrijfsantropoloog en opvoedkundige deed Joyce onderzoek naar identiteit en organisatiecultuur, met specialisaties in professionele identiteit en coping-strategieën.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *