Over Pro Parents

Pro Parents is een social enterprise met de knowhow, kennis en het talent om werkgevers en werknemers te verbinden. Wij helpen werkgevers bij het professioneel begeleiden van ouderschap op de werkvloer. Dat doen we o.a. met training en coaching van medewerkers, consultancy, audit tools en verbeterprogramma’s.

Pro Parents creëerde het eerste wetenschappelijk onderbouwde programma dat aanstaande (werkende) ouders support biedt. Dit ‘twee-generatie programma’ is gericht op het bevorderen en optimaliseren van gezondheid en welzijn van zowel ouders als hun kind. Het vergroot draagkracht en verlaagt draaglast en beleving van stress bij jonge ouders.

In samenwerking met toonaangevende werkgevers, ouderschapsexperts en instanties in overheid, zorg en wetenschap werkt Pro Parents aan zorginnovatie op het gebied van ouderschap, opvoeden, opgroeien en combineren van werk en gezin, en bewustwording van de sociale en maatschappelijke impact.

Meest vernieuwende idee arbeid en zorg
Best Practice VN-EU Congres Gender Equality

Over drs. Joyce Knappe

Pro Parents is opgericht door drs. Joyce Knappe, opvoedkundige en bedrijfsantropoloog. Zij deed o.a. onderzoek naar identiteit en organisatiecultuur, met specialisaties in professionele identiteit en coping-strategieën. Naast haar directeurschap van Pro Parents is Joyce verbonden aan diverse binnen- en buitenlandse adviescommissies en zorgorganisaties als extern adviseur en toezichthouder.

Joyce is al drie jaar op rij verkozen tot ‘Next Women to Watch’ (2017-2018-2019) en is daarmee één van de dertig aanstormende talenten op de lijst ‘The Next Women’, die jaarlijks wordt opgesteld door weekblad Elsevier en The Next Women, het ondernemers- en carrièreplatform voor vrouwen.

Joyce is regelmatig te gast in diverse media o.a. vaste Zakenpartner bij BNR en spreekt over de thema’s:

Cultuur, Leiderschap & Gedrag | Goed Werkgeverschap | Mental Health @ Work | Future of Work | Gender Equality | Werkend Ouderschap | Circulaire economie & Sustainable HR |

Contact

Voor meer informatie en interview-mogelijkheden:
E-mail: info[at]proparents.nl
Telefoon: 020 2141131

Onderstaande persfoto’s kunnen in overleg en na schriftelijke toestemming worden gebruikt (fotografie: Jan Scheerder)

Eerder gepubliceerde artikelen en interviews

Vraag als baas eens of het allemaal lukt met de baby

Hectische baan én jonge kinderen? Dat is extra uitdagend als er niet over wordt gepraat op de werkvloer. Maar daar komt langzaam verandering in.

 Ouder én Carriere tijger

Iedereen weet hoe je baby’s maakt, maar hoe word je een goede ouder? Pro Parents geeft carrièretijgers inzicht in het ouderschap.

“Ouder worden voelt echt als een vrije val.”

100 vrouwen die durven te ondernemen

TheNextWomen en Elsevier Weekblad presenteren de Top 100 meest succesvolle en invloedrijke vrouwelijke ondernemers van Nederland, plus dertig veelbelovende talenten ToWatch; waaronder Joyce Knappe founder van Pro Parents.

Carriere Ouders

Iedereen weet hoe je baby’s maakt, maar hoe word je goede ouders? Pro Parents geeft ouderschapscursussen voor carriere-tijgers.

Bedrijfscoach helpt met carrière en gezin

Steeds meer bedrijven, bieden jonge ouders coaches aan om een betere balans te vinden tussen werk en privé.

Vaders willen tijd met baby

Ouderschapsverlof is essentieel voor de ontwikkeling van vaders, moeders én kinderen.

Ouderschap op de werkvloer

De combinatie werk en gezin gaat over leiderschap. Pro Parents helpt bedrijven navigeren richting Family Friendly Firm.

Twijfel jij wel eens aan jezelf als ouder?

Als de baby komt worden jij en je partner automatisch ‘ouders’. Nou ja, automatisch? Daar komt meer bij kijken dan we ons vaak realiseren. Stress, strijd en stront.

Prijswinnende ideeën om werken en zorgen te combineren

“Idealiter wordt de arbeids- markt ingericht langs de natuurlijke ontwikkelingslijnen van ouders en kind”. Te veel mensen zitten in een spagaat tussen werk en privé.”

Mama’s in balans

Wat gebeurt er eigenlijk met jou als je ouder wordt? Waarom voel je soms zoveel stress? Je wilt het beste voor je kind, goed voor jezelf zorgen maar ook je carrière bewaken.