Pro Parents geeft winnende pitch tijdens conferentie Arbeid en Zorg

Pro Parents geeft winnende pitch tijdens conferentie Arbeid en Zorg
Pro Parents geeft winnende pitch tijdens conferentie Arbeid en Zorg

Pro Parents “Ouderschap op de Werkvloer” is verkozen tot ‘meest vernieuwende idee’ tijdens de conferentie Arbeid en Zorg. Op 31 oktober organiseerden minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken, minister Jet Bussemaker van Onderwijs en staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid een conferentie over het thema Arbeid en Zorg.

Madurodam was 31 oktober dé plek om te kijken wat er is bereikt en te leren wat er nog beter kan. Daarnaast mochten slechts tien innovatieve ideeën zich presenteren aan opdrachtgevers en beslissers. Uit deze ingezonden ideeën werden drie winnaars gekozen die de kans kregen hun idee te pitchen aan de jury.

Ouderschap op de Werkvloer

Joyce Knappe, directeur van Pro Parents, nam de toehoorders mee in wat er speelt in de hoofden en harten van jonge ouders op de werkvloer. ‘Een tsunami aan schuldgevoelens brengt werkende ouders tot vertwijfeling. Zoals de vraag; vijf dagen crèche voor een baby van drie maanden, is dat nou slecht? Wij zorgen ervoor dat jonge ouders deze vraag voor zichzelf goed kunnen beantwoorden. Op basis hiervan kiezen zij hoe ze werk en zorg samen gaan verdelen. Zo kunnen zij de juiste beslissing nemen, op het juiste moment en om de juiste reden.’

Cultuurverandering

Voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER) Mariëtte Hamer gaf namens de jury haar reactie op de winnende pitch van Pro Parents: ‘De SER pleit voor een verandering in cultuur en beleid zodat mensen beter in staat worden gesteld om werken, leren en zorgen te combineren. Inzicht in hoe mensen hun tijd besteden en op welke wijze zij rollen en taken combineren is daarbij van belang. Ook het scheiden van feit en fictie over ‘goed ouderschap’ is nodig. Zelf heb ik dat ook ervaren als werkende moeder. Naar aanleiding van de vele mailtjes van mensen die mij hierop aanspraken zei mijn dochter pas tegen me: “Zal ik al die mensen een mail sturen en zeggen dat het goed met mij is gekomen?” Het faciliteren van het gesprek tussen ouders en werkgever, zoals hier gebeurt, is heel mooi en nodig.’

Beluister hier de winnende pitch over Ouderschap op de Werkvloer:

  

 

Over de auteur

Joyce is expert werkend ouderschap en founder van Pro Parents. Ze is moeder van een dochter en een zoon, op de basisschool. Als bedrijfsantropoloog en opvoedkundige deed Joyce onderzoek naar identiteit en organisatiecultuur, met specialisaties in professionele identiteit en coping-strategieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *