Pro Parents in NRC ‘Baas; vraag eens of het allemaal lukt met de baby’

Pro Parents in NRC ‘Baas; vraag eens of het allemaal lukt met de baby’
Pro Parents in NRC ‘Baas; vraag eens of het allemaal lukt met de baby’

Carrière en Ouderschap

Vraag als baas eens of het allemaal lukt met de baby

NRC zaterdag 3 juni 2017 tekst: Christel Don 

Hectische baan én jonge kinderen? Dat is extra uitdagend als er niet over wordt gepraat op de werkvloer. Maar daar komt langzaam verandering in.

Wie als man of vrouw werkt en een baby krijgt, heeft al ruim voor de bevalling over allerlei praktische vragen nagedacht. Kind naar de crèche of een oppas aan huis? Vrije dag op maandag of woensdag? Bakfiets, ja/nee? Maar als de baby er eenmaal is, ontstaan er soms totaal onvoorspelbare dilemma’s die veel dieper gaan. Bijvoorbeeld: vertel ik mijn baas dat mijn vrouw een postnatale depressie heeft? Dat ik ’s nachts altijd voor de baby zorg en slechter werk lever door het slaapgebrek? Maar krijg ik dan nog wel die andere leuke functie?

Ouders kunnen vaak extra steun gebruiken, maar werkgevers geven dat niet zomaar. “Een gemiste kans”, zegt Joyce Knappe, directeur van Pro Parents, dat adviseert over het goed combineren van werk en ouderschap. “Want juist een slimme werkgever weet talent aan zich te binden door ouders goed te begeleiden in deze turbulente fase.”…

Lees hier het hele artikel in NRC

 

Over de auteur

Joyce is expert werkend ouderschap en founder van Pro Parents. Ze is moeder van een dochter en een zoon, op de basisschool. Als bedrijfsantropoloog en opvoedkundige deed Joyce onderzoek naar identiteit en organisatiecultuur, met specialisaties in professionele identiteit en coping-strategieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *