Pro Parents praat met EU & VN over Werkende Ouders

Pro Parents praat met EU & VN over Werkende Ouders
Pro Parents praat met EU & VN over Werkende Ouders

Pro Parents is door de Europese Unie en de Verenigde Naties uitgenodigd om mee te denken over het thema Werkende Ouders zodat work-life balace vanaf de werkvloer vergroot kan worden met steun van de overheid. Andere doelen in het kader van de Sustainable Development Goals zijn Gender Gelijkheid en Empowerment van vrouwen.

Kies niet langer tussen werk & gezin

COFACE, een sterk netwerk van Gezinsorganisaties in Europa, zet deze doelen graag in om sociale innovatie en acties met impact mogelijk te maken. Op 19 en 20 april, organiseren ze samen met ons, de VN, de Universiteit van Amsterdam en Atria een internationale conferentie om invulling te geven aan deze Sustainable Development Goals. Dit thema staat nu op de agenda, omdat we er samen voor willen zorgen dat het niet langer nodig is dat ouders het gevoel hebben te moeten kiezen tussen werk en gezin. Dat mensen hun kinderwens uitstellen doordat ze ertegenop zien de zorg van een baby te combineren met een intensieve baan en dat vrouwen nog steeds uitstromen naar onbetaald werk en mannen het gevoel hebben dat een keuze voor hun gezin, afbreuk doet aan hun carrière.

Europees Commissaris Frans Timmermans zei recent nog: “Het is onacceptabel dat mijn dochters nog steeds niet dezelfde kansen hebben als mijn zonen om door te groeien naar de top, met een gelijk salaris en gelijke verdeling van (onbetaalde) zorg in het huishouden”.

Met Minister Bussemaker en de directeur van de Europese Commissie, neemt COFACE de situatie in Nederland en in Europa onder de loep. Ze bieden een platform om inzichten, goede ervaringen en acties van diverse stakeholders uit heel Europa te delen.

Millennials kijken anders naar hun carrière

Samen willen we de wereld veranderen in een plek waar werk en andere aspecten van het leven in elkaar overlopen. Millennials, de generatie die nu de werkvloer betreedt, kijken immers anders naar hun carrière: geluk en maatschappelijke relevantie zijn basisvoorwaarden om fijn te werken. Daar moet op worden ingespeeld.

Amsterdam Action Plan biedt oplossing

Tijdens de conferentie wordt gewerkt aan het Amsterdam Action Plan: een plan met concrete aanbevelingen over wat er moet gebeuren op EU en Nationaal niveau om de positie van vrouwen te verstevigen; door het vergroten van werkgelegenheid, doorstromen naar de top, kinderopvang voorzieningen te verbeteren, meer gelijkheid in ‘zorg en beloning’ en het vergroten van welzijn en geluk van jonge gezinnen. Alle belangrijke stakeholders: beleidsmakers, sociaal ondernemers, universiteiten en werkgevers zijn aanwezig. Samen denken ze na over wat er moet gebeuren om een succesvolle, duurzame samenleving te ontwikkelen. “De Wensdroom Voor de Wereld helpen concretiseren”, zo vat Annemie Drieskens president van Coface, de ambitie van de VN & EU krachtig samen.

Kom meepraten!

Heb jij ideeën over wat we nodig hebben vanuit Europees en Nationaal beleid?
Welke rol kunnen bedrijven, organisaties en andere stakeholders spelen?

Lees meer over de conferentie: COFACE Event –  Sustainable Development Goals
Denk mee, luister mee en registreer je voor het COFACE event

 

 

Over de auteur

Joyce is expert werkend ouderschap en founder van Pro Parents. Ze is moeder van een dochter en een zoon, op de basisschool. Als bedrijfsantropoloog en opvoedkundige deed Joyce onderzoek naar identiteit en organisatiecultuur, met specialisaties in professionele identiteit en coping-strategieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *