Tips voor ouders tijdens de corona-crisis

Tips voor ouders tijdens de corona-crisis
Tips voor ouders tijdens de corona-crisis

De actuele maatregelen die getroffen zijn om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen hebben een grote impact op gezinnen. Ouders* dienen zoveel mogelijk thuis te werken en kinderen kunnen niet meer naar de kinderopvang en school, omdat deze gesloten zijn. Om gezinnen hierin te ondersteunen zijn diverse adviezen samengebracht in een tipsheet ‘Coronavirus: Tips voor thuis met je gezin’.

De huidige thuisblijfsituatie roept veel vragen op bij ouders én kinderen. Hoe organiseer je nu je gezinsleven en op welke manier betrek je daar je werk bij? Hoe ga je om met de emoties binnen je gezin, hoe giet je het sociale leven in een nieuwe vorm en hoe blijf je samen gezond?

Het is bijvoorbeeld belangrijk om te praten met je kind over het coronavirus. Als je kind begrijpt wat er aan de hand is, dan biedt dit veiligheid. Leg uit hoe het risico op besmetting verkleind kan worden. Ook kan je samen op zoek naar informatie. De adviezen die zijn opgenomen in de tipsheet zijn gebaseerd op literatuur en websites van officiële instanties. De tipsheet is ontstaan uit een samenwerking tussen onder andere Pro Parents, IMH Nederland, Argo GGZ en TNO.

Tevens worden er vlogs, blogs en webinars georganiseerd rondom het thema thuiswerk en gezin.

*Als we het over ouders hebben, bedoelen we ook vaste verzorgers.

Volg de verschillende vlogs, blogs en webinars hier: Tips voor thuis met je gezin

Over de auteur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *