Werkende moeders maken
ambitieuze dochters

Werkende moeders maken</br> ambitieuze dochters
Werkende moeders maken</br> ambitieuze dochters

Ze bereiken meer, verdienen meer en bekleden hogere functies. Over wie we het hebben? Dochters van werkende moeders. Steeds vaker zijn vrouwen met een baan een inspiratiebron voor hun kinderen.

Dochters gaan hun ambities achterna blijkt uit recent onderzoek bij Harvard. Terwijl zonen bijna twee keer zoveel tijd besteden aan hun familie en kinderen. Ook leuk: het percentage 18-jarige dat vindt dat moeders met een baan net zo’n sterke band met hun kind heeft als huismoeders ligt inmiddels op 70%. In 1970 was dit nog 53%.

Wat doet Pro Parents

Je bent van alles. Werknemer. Moeder. Vader. Partner. Al die verschillende rollen maken wie je bent én juist de combinatie geeft voldoening. Daarom kunnen we ons ook zo goed vinden in de uitkomsten van dit onderzoek, want wie gelukkig is, inspireert. Pro Parents biedt werkende ouders de mogelijkheid zich op al deze vlakken te ontwikkelen met de werkvloer als uitgangspunt. Want als daar alles loopt, zit jij lekker in je vel en je kinderen ook.

Bron: ‘How The Children Of Working Moms Feel About Them Now

 

 

Over de auteur

Joyce is expert werkend ouderschap en founder van Pro Parents. Ze is moeder van een dochter en een zoon, op de basisschool. Als bedrijfsantropoloog en opvoedkundige deed Joyce onderzoek naar identiteit en organisatiecultuur, met specialisaties in professionele identiteit en coping-strategieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *