Work & Family Researchers Network Washington, D.C.

Work & Family Researchers Network Washington, D.C.
Work & Family Researchers Network Washington, D.C.

Carrière en zorg: in iedere levensfase weer anders? 

Hoe past de combinatie van werk en zorg in jouw levensritme? En wat zijn de implicaties voor gezondheid, gelijkheid en HR-beleid? Die vragen stonden centraal tijdens de Work & Family Researchers Network afgelopen week in Washington, D.C. We delen enkele smakelijke weetjes en inzichten met je:

  • 1 op de 4 werkende vaders in de USA vindt het risky om tijd vrij te maken rondom de geboorte van hun kind
  • 95% van de werkende vaders wil – als je diep in hun hart kijkt – liefst een wettelijk volledig betaald verlof

De komende weken duiken we in alle onderzoeksresultaten. We zijn vooral benieuwd naar de stream New Parenthood: A work as well as a Family Transition. Hierin aandacht voor thema’s als: Milk at Work en alles over Border Blurring During Maternity Leave; Do New Moms Really ‘Leave’ the company or the Boss? Daarnaast de trends in de werkpatronen van paren ná de geboorte van hun eerste kind en verschillende vormen van Parenthood Organizational Support.

Leuk nieuwtje ook: Claartje Vinkenburg van de VU was gecharmeerd van Pro Parents en onze aandacht voor het emotioneel welzijn van jonge ouders op de werkvloer – zoals schuldgevoel – en bracht deze in tijdens haar stream op de WFRN. Zo waren we er ook een beetje bij. Ons doel is om volgend jaar zelf de uitkomsten van onze 140 pilots op de conferentie te presenteren.

In een werkomgeving die ouders voldoening geeft, is de combinatie van werk en gezin de sleutel tot succes. Pro Parents heeft de know-how, kennis en het talent om werkgevers en werknemers te verbinden. Onze leiderschapsprogramma’s geven werkgevers de kans om hun jonge ouders een goede start te geven. Zo investeren we samen in de generatie van de toekomst. Daar worden ouders blij van. Baby’s trouwens ook.

Als bedrijf professioneel aan de slag met Ouderschap op de werkvloer?

Maak een afspraak voor een strategiegesprek en ontdek hoe wij bedrijven navigeren richting Family Friendly Firm.

Bron: Programma Work Family Researchers Network 

 

 

Over de auteur

Joyce is expert werkend ouderschap en founder van Pro Parents. Ze is moeder van een dochter en een zoon, op de basisschool. Als bedrijfsantropoloog en opvoedkundige deed Joyce onderzoek naar identiteit en organisatiecultuur, met specialisaties in professionele identiteit en coping-strategieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *