Een nieuwe kijk op kind & carrière,
voor ouders én werkgevers

Waarom denken ouders dat ze moeten kiezen tussen werk en gezin? Waarom stellen jonge professionals hun kinderwens uit? En waarom liggen vaders en moeders wakker van de vraag of ze de zorg voor hun baby kunnen én willen uitbesteden – en hoe snel en hoeveel ze dat kunnen doen?

De combinatie van werk en ouderschap kan wringen, vooral bij hoogopgeleide professionals. Balans is niet vanzelfsprekend. Je kind, je carrière, je relatie, je idealen: it’s a lot to handle. Een gezonde samenleving en een duurzame economie vragen om professionele begeleiding van ouderschap op de werkvloer.

Pro Parents biedt oplossingen

Met leiderschapsprogramma’s, training en coaching geven we jonge ouders antwoorden en houvast. Intelligent, praktisch en concreet. Ons doel: vaders en moeders gelukkig maken en houden – en samen met werkgevers investeren in de volgende generatie- niets minder dan dat. Your life connected daar worden ouders blij van. Kinderen trouwens ook.

Moderne werkgevers denken net als wij

Je beste mensen geef je het beste. Zo ontwikkelen ze zichzelf en vinden zichzelf steeds opnieuw uit. Daarom kiezen ze voor je, daarom blijven ze bij je. En daarom ben jij een beter bedrijf. Daarom ben jij wendbaar en heb jij de voorsprong. Professionals steunen in de meest intensieve fase van hun leven – pril ouderschap – is belangrijk, maar verre van eenvoudig. Pro Parents is het kennishuis dat werkgevers gidst en helpt, met onderzoek, publicaties en werknemersprogramma’s.

Ons Team

Pro Parents bestaat uit een netwerk van experts op het gebied van ouderschap, opvoeden, opgroeien en combineren van werk en gezin. Zorginnovatie is onze drijfveer. Wij geloven in een samenleving die effectief reageert op maatschappelijke uitdagingen. Samen investeren in de generatie van de toekomst.

Joyce Knappe

Joyce Knappe

Joyce is expert Werkend Ouderschap en initiatiefnemer van Pro Parents. Ze is moeder van een dochter en een zoon op de basisschool.

Lees meer

“Work-life balance is vooral moeilijk voor mensen die gepassioneerd zijn over hun werk. Ik vind het belangrijk dat onze kinderen opgroeien met het voorbeeld van twee werkende ouders. Zo leren ze dat werk bijdraagt aan een gelukkig leven en dat juist de combinatie van werk en gezin voldoening geeft.”

Als bedrijfsantropoloog en opvoedkundige deed Joyce onderzoek naar identiteit en organisatiecultuur, met specialisaties in professionele identiteit en coping-strategieën:

“Wanneer je werk of je werkomstandigheden je zelfbeeld en zelfwaardering als mens positief beïnvloeden, ontstaat een ‘flow’. Je kunt als mens door je werk dus enorm groeien. Als je als jonge ouder door je werk echter gevoelsmatig niet meer achter jezelf kan staan, ontstaat soms een giftige ongezonde combinatie.”

De dagelijkse realiteit van werkende ouders- inclusief die bij ons thuis- is vol met uitdagingen. “Natuurlijk is de combinatie van werk en gezin regelmatig een logistieke puzzel. Maar werkende ouder zijn, raakt ook de kern van wie je bent als mens, wie je wilt zijn als ouder en hoe je wilt dat je kinderen opgroeien. Een goede persoonlijke missie is dan cruciaal.”

Anouk Piening

Anouk is een ervaren strategie consultant, programma manager en operationeel manager en moeder van een dochter en zoon op de basisschool.

Lees meer

“met een internationale prof sportende man is de combinatie van werk en gezin een uitdaging over landsgrenzen heen, dit vraagt veel van jezelf, je omgeving en je werkgever om het te laten werken” dat Pro Parents bijdraagt aan het bouwen van een brug tussen deze verschillende werelden is een fantastische missie.

Expertise: innovatie, go-to-market, financial modelling, online educatie, programma management. Data analyse en strategie. Anouk schakelt moeiteloos tussen strategie, operationele executie en advies.

Monique Riepe

Monique is onze financiële en administratieve duizendpoot. Aan de telefoon hoor je onmiskenbaar ‘Brabant’. Ze is moeder van maar liefst vier kids (ja dat lees je goed) in de leeftijd van 15,12,10 en 8.

Lees meer

Monique studeerde aan de HEAO in ’s Hertogenbosch en werkt vooral graag aan de financiële administratie van innovatieve start-ups. Daar komt namelijk heel veel meer bij kijken dan officemanagement en finance. De combinatie hiervan maakt het uitdagend en leuk. Ik wil graag de zaken netjes krijgen ook als je creatief moet pionieren en heel veel moet uitzoeken”.

En over die vier kids:

“Moeder worden is een wonder, moeder zijn een heel gedonder”

Mathijs Robbens

Mathijs is voormalig partner van Bain & Company en nu actief als investeerder en oprichter van Connected Capital. Hij is vader van twee dochters. Mathijs is lid van de Raad van Advies van Pro Parents.

Lees meer

“ik vind het geen probleem als ik een belangrijke callom half 9 heb en ze horen dat ik net van het schoolplein afloop. Dat hoort er nu eenmaal bij. Klanten vinden het vaak prettig om zaken te doen met mensen die ook een leven hebben”.

Portretten_used_vincent_2

Vincent Ariaens

Vincent is financial en senior consultant in de zorg. Vanaf het eerste uur betrokken en Lid van de Raad van Advies van Pro Parents. Hij is vader van drie jongens.

Lees meer

Vincent studeerde af als accountant en werkte tien jaar bij een ‘Big Four’-kantoor. Hij werkt als interim-manager en consultant in de zorgsector. Hij is expert in de ggz en thuis in bedrijfsvoering en lean management. Vincent is een ‘financial’ met hart voor de jeugd. Hij houdt ervan talenten in een bedrijf te houden, tijdens al hun levensfasen.

“Leiderschap en persoonlijke effectiviteit betekenen voor mij vooral ook: een goede vader en man zijn. En hoewel er ongelofelijk veel zwangerschapscursussen zijn, is er bar weinig te vinden voor de periode van het opvoeden en opgroeien. Ondanks de vele vragen die je juist dan hebt. Daar heb ik me altijd over verbaasd.”

Portretten_used_Joyce

Katie-Lee Weille

Katie-Lee is expert, supervisor, opleider bij Pro Parents. Zij heeft een zoon en een dochter, beide in de basisschoolleeftijd.

Lees meer

Katie-Lee werkt als coach in diverse contexten met gezinnen en paren. Zij geeft onderwijs, doet onderzoek en is parttime adjunct-professor. Ze is inhoudelijk hoofddocent ‘Ouderschap en professioneel werken met ouders’.

“We weten veel over hoe ouders worden geacht hun kinderen op te voeden. Maar niet veel over wat het is om een ouder te zijn. Wat is de eigen ervaring van een ouder om ouder te zijn? En dit te combineren met alle andere rollen in je leven?”

Katie-Lee werkte tien jaar als relatietherapeut in de Verenigde Staten. Hier behaalde zij haar Master Clinical Social Work. Zij promoveerde vervolgens in de psychologie. Katie-Lee is auteur van diverse wetenschappelijke artikelen en schreef het boek Making sense of parenthood: On ambivalence and resourcefulness. Zij is gecertificeerd in het werken met teams volgens de Myers-Briggs Type Indicator (MBTI).

Portretten_used_NON

Marloes Pelders

Marloes is ervaren pedagoog en Infant Mental Health Specialist en trainer. Zij is moeder van twee jongens op de basisschool.

Lees meer

“Ik spreek uit ervaring: opvoeden is heel leuk, maar af en toe ook lastig. Ik zou het alle ouders gunnen om af en toe een deskundige mee te laten kijken. Want je hoeft het niet allemaal zelf te bedenken.”

Marloes is allround pedagoog en gespecialiseerd in aanstaand ouderschap, partnerschap, baby’s en jonge kinderen. Zij behaalde haar Master Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.

Annemarie van der Bijl

Annemarie van der Bijl

Annemarie is GZ- psycholoog en moeder van 3 kinderen. Binnen Pro Parents is Annemarie expert, opleider en supervisor met het specialisme ‘Paternal & Maternal Mental Health’

Lees meer

Als psycholoog heeft zij veel aandacht voor mentale weerbaarheid en pre-en postpartum klachten én zij is zelf ervaringsdeskundige. “het krijgen van een kindje is mooi en overweldigend, ongeveer 60-80% van de vrouwen ervaart op de een of andere manier in deze periode klachten. Het is zonde dat dit nog vaak niet wordt opgemerkt of niet goed wordt behandeld. Veel jonge ouders voelen zich alleen en ze hebben het gevoel dat ze falen. Het is vooral voor jonge ouders zelf, maar ook voor veel professionals ontzettend lastig om het verschil te zien tussen normale postpartum klachten die erbij horen en wanneer er wél sprake is van een depressie of PTSS (trauma) als gevolg van een complexe bevalling, miskraam of verlieservaring. Het is mijn persoonlijke missie om jonge ouders en vooral vrouwen een beter gevoel te geven over zichzelf en hun nieuwe rol als moeder in een van de meest kwetsbare fases in hun leven”.