“Zet ons team van experts bij elkaar en voilà, magie ontstaat!”

“Teamwork makes the dream work”. Benieuwd wie wij zijn? In deze reeks stellen wij het Pro Parents team voor. Vandaag? Eveline Spree. Didactisch en Pre- en Post Partum Specialist.

“Zet ons team van experts bij elkaar en voilà, magie ontstaat!”

 1. Home
 2. Werk & ouderschap
 3. “Zet ons team van experts bij elkaar en voilà, magie ontstaat!”

“Zet ons team van experts

bij elkaar en voilà,

magie ontstaat!”

Eveline Spree

Van zorg-professional tot financial. Van therapeut tot techneut. Iedereen op de juiste plek. Inhoudelijk en bevlogen. Samen werkt dit team aan hetzelfde doel: een gelukkige en gezonde generatie voor nu en in de toekomst. Benieuwd wie wij zijn? In deze reeks stellen wij het Pro Parents team voor. Vandaag? Eveline. Didactisch en Pre- en Post Partum Specialist.

Hi Eveline! Vertel, wie ben je en wat doe je bij Pro Parents?

Ik ben Eveline Spree, moeder van twee kinderen. Ik heb ruim 10 jaar didactische ervaring in het hoger onderwijs en ben in het bezit van een Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid.

Daarnaast heb ik ervaring als maternity coach, zwangerschapsyogadocent, hypnobirthingdocent en relatietherapeut. In deze diverse rollen heb ik vele ouders begeleid tijdens de zwangerschap en in de postpartum fase. Deze achtergrond, gecombineerd met mijn kennis over leerlijnen en leerdoelen, maakt mij de Didactisch en Pre- en Postpartum Specialist bij Pro Parents.

Klinkt goed! Wat is eigenlijk een Didactisch en Pre- en Postpartum Specialist? En waarom is dat belangrijk?

Ha. Goed dat je het vraagt, het is nogal een mond vol. Een Didactisch Specialist weet hoe je kennis en vaardigheden overbrengt. Dat is bij ons belangrijk omdat we via digitale leermiddelen informatie overbrengen aan HR, leidinggevenden en werknemers. Mijn rol is om de onderwerpen behapbaar en duidelijk te maken. Zodat iedereen het juiste weet en doet na het lezen van onze informatie en e-health modules.

Daarnaast ben ik ook Pre- en Postpartum Specialist. Dat gaat over de periode voor en na een zwangerschap. Zo werk ik bijvoorbeeld aan digitale modules voor ouders en leidinggevenden over verlofregelingen, veel voorkomende complicaties tijdens de zwangerschap (zoals bekkenklachten), en het herstel na de bevalling in combinatie met werk.

Waarom vind jij het belangrijk om ouders en werkgevers te ondersteunen?

Het krijgen van kinderen is een onbeschrijfelijk geschenk. Maar wat een uitdaging! Alles staat op zijn kop. Je moet jezelf opnieuw uitvinden: je rol als ouder, je relatie met je partner, en de band met je eigen ouders. Én je gaat nadenken over hoe je je verhoudt tot je werk. Je bent in zekere zin ook je rol als werknemer opnieuw aan het uitvinden.

Pro Parents is er voor ouders die werken. En voor werkgevers die dat zo willen houden. Samen bouwen wij het support system dat iedere ouder verdient. Slimme technologie, wetenschappelijk onderbouwde informatie en een netwerk aan experts die 24/7 voor je klaarstaan. Dat is inclusief werkgeverschap. Als een Pro. Ook het verschil maken voor werkende ouders? We vertellen je graag meer

Als bedrijf goed omgaan met Ouderschap op de werkvloer?

Maak een afspraak voor een strategie gesprek en ontdek hoe wij bedrijven ondersteunen. 

Toen ik mijn eerste kindje kreeg, was het alsof ik in een totaal nieuwe dimensie belandde. Ik ging er vier keer per nacht uit. De volgende dag, zittend achter mijn computer, had ik maar één gedachte: “Ik ben zo moe. Echt, zó ontzettend moe.” En nét als ik in de flow kwam, riep mijn lichaam dat het tijd was om naar huis te gaan om mijn baby te voeden.

Het voelde soms alsof ik tussen twee werelden leefde: willen knallen op het werk, maar ook 100% er willen zijn voor mijn kleintje. Wat mijn redding was? Een ondersteunende werkomgeving met flexibele uren, fantastische collega’s en een cultuur die begreep wat het betekent om ouder te zijn.

Dit bleek ook mijn redding tijdens mijn tweede zwangerschap waarbij ik de mantelzorg voor (en uiteindelijk het overlijden van) mijn moeder, moest combineren met mijn werk en de zorg voor mijn gezin. Die tijd heeft me veel geleerd. Nu wil ik die kennis en ervaring delen om zowel werkgevers als werknemers te helpen bij het creëren van een oudervriendelijke werkvloer.

En dat doe je! Waar ben je het meest trots op?

Ons team bestaat uit een indrukwekkende mix van expertises. “Zet ons bij elkaar, en voilà, magie ontstaat!”. Onze diversiteit aan kennis en ervaring, allemaal gefocust op één gemeenschappelijk doel: ouders op de werkplek empoweren en ondersteunen. Van vaderschapsspecialisten tot lactatiedeskundigen, ontwikkelingspsychologen en meer, we brengen onze unieke perspectieven samen om ouders en werkgevers te voorzien van de ondersteuning en hulpmiddelen die ze nodig hebben.

Als team creëren we impact, stimuleren we verandering en ondersteunen we ouders die werken. En werkgevers die dat zo willen houden. Dat doen we met digitale leermiddelen, zodat werknemers en werkgevers altijd en overal toegang hebben tot actuele en betrouwbare informatie.

Mijn collega’s en ik zetten ons in voor een gezonde werk-privébalans en het bieden van gelijke kansen op de arbeidsmarkt. We werken aan een toekomst waar ouderschap en werk naadloos samenkomen, en waar alle ouders de vrijheid hebben om de keuzes te maken die het beste bij hen passen. En daar ben ik trots op.

Dat snappen we. Bedankt Eveline!

Wil jij vaker dit soort blogs ontvangen? Wij hebben een nieuwsbrief! Je kunt je hieronder inschrijven.

Eveline Spree

Gerelateerde nieuwsberichten

Werk mee aan onze missie

Wil jij het verschil maken voor de werkende ouders van nu en morgen? Bekijk onze vacatures of neem contact op.Ik heb interesse in een Demo
van het Pro Parents Platform

Als je je aanmeldt, nemen we zo snel mogelijk contact met je op om de vervolgstappen te bespreken.

  Ik ben:

  Ik heb interesse in een Demo
  van het Pro Parents Platform

  Als je je aanmeldt, nemen we zo snel mogelijk contact met je op om de vervolgstappen te bespreken.

   Ik ben:

   Op de hoogte blijven?

   Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief over werk & ouderschap!

   Ik heb interesse in een Demo
   van het Pro Parents Platform

   Als je je aanmeldt, nemen we zo snel mogelijk contact met je op om de vervolgstappen te bespreken.

    Ik ben: