Persbericht

Pro Parents lanceert platform dat uitval van jonge ouders op werkvloer moet voorkomen

Steeds meer werkende ouders kampen met vermoeidheid, stress en depressieve klachten. Pro Parents lanceert daarom een nieuw platform dat werkgevers kunnen inzetten om deze problemen te voorkomen. Het Nederlandse Health Tech bedrijf maakt vandaag een pre-seed financiering van € 600.000 bekend.

Pro Parents | 10 februari 2022

Pro Parents lanceert platform dat uitval van jonge ouders op werkvloer moet voorkomen

Steeds meer werkende ouders kampen met vermoeidheid, stress en depressieve klachten. Pro Parents lanceert daarom een nieuw platform dat werkgevers kunnen inzetten om deze problemen te voorkomen. Het Nederlandse Health Tech bedrijf maakt vandaag een pre-seed financiering van € 600.000 bekend.

De financieringsronde wordt geleid door ontwikkelingsmaatschappij OostNL. Daarbij is een syndicaat van maar liefst twaalf informal impact investors aangehaakt. Die zich bovendien al gecommitteerd hebben aan de volgende ronde, met minimaal dezelfde inleg. De financiering volgt op eerdere corona innovatie steun vanuit de Goldschmeding Foundation en samenwerking met het ministerie van VWS. Pro Parents is al sinds 2013 actief en heeft zich gespecialiseerd in training, coaching en verbeterprogramma’s op de werkvloer. Die kennis wordt nu omgezet in een nieuw digitaal platform, om zo de uitstroom van aanstaande en werkende ouders tegen te gaan.

Goed werkgeverschap

Werkende ouders zijn een snelgroeiende populatie op de arbeidsmarkt: 66% van de ouders is een zogeheten dual-earner. Maar liefst 70% van hen vindt dat de werkgever niet genoeg rekening houdt met de intensieve levensfase waarin ze zitten. Inmiddels ervaart één op de acht werkende ouders met kinderen tot vier jaar regelmatig problemen, zoals oververmoeidheid en stress. De kosten door uitval bedragen miljarden euro’s per jaar. “Bedrijven herkennen het probleem. Toch weten ze vaak niet precies om welk soort gezondheidsklachten het gaat, hoeveel jonge ouders daardoor uitstromen en wat dat de organisatie kost. Werkgevers willen de uitstroom van talent voorkomen, maar beschikken niet over effectieve schaalbare interventies”, aldus Joyce Knappe, founder van Pro Parents.

Het Netflix-model

Pro Parents wil dit probleem oplossen met een nieuw e-learning- en coachingsplatform. Het bedrijf hanteert daarbij het Netflix-model. Werkgevers sluiten een abonnement af en bieden hun medewerkers daarmee onbeperkt toegang tot online hulp. “Aanstaande en jonge ouders krijgen onderbouwde content die helemaal is toegespitst op hun persoonlijke situatie. Heb je bijvoorbeeld te maken met een vroeggeboorte of tweeling, dan krijg je meteen relevante informatie over je belastbaarheid, herstel en relevante wet- en regelgeving. Ook kun je hier rechtstreeks advies vragen aan een professional”, zegt Knappe. Bij de ontwikkeling van het platform werkt Pro Parents samen met onder andere TNO en de Radboud Universiteit. Daarnaast zijn verschillende grote werkgevers nauw betrokken in de demo en testfase waaronder BDO Accountants, Bol.com, De Brauw en Mensely.

Enorm groeipotentieel

In de Verenigde Staten zijn al meerdere techbedrijven met goed werkgeverschap voor gezinnen aan de slag gegaan. Onder hen Cleo en Maven, dat afgelopen jaar zelfs de status van unicorn wist te bereiken. “Het is een niche, maar wel een niche met een enorm groeipotentieel. In Europa is Pro Parents bovendien één van de weinige partijen die aan een technologie-oplossing werkt om de uitval van jonge ouders op de werkvloer aan te pakken”, aldus Knappe. Met het opgehaalde bedrag gaat Pro Parents het team uitbreiden, de ontwikkeling van het platform verder gestalte geven en zich voorbereiden op internationalisering. Binnen nu en twee jaar wil het bedrijf namelijk de grens over.

Over Pro Parents

Pro Parents is geen onbekende als het gaat om het ontwikkelen van prijswinnende zorginnovatie binnen de bedrijfsgezondheidszorg. In 2016 creëert het bedrijf het eerste wetenschappelijk onderbouwde offline programma dat aanstaande en werkende ouders ondersteuning biedt. De ingezette digitalisering is een waardevolle aanvulling op het offline repertoire en zorgt voor de juiste zorg op het juiste moment. Aanstaande en werkende ouders krijgen rechtstreeks toegang tot gepersonaliseerde informatie, tools en kunnen 24/7 met één druk op de knop contact opnemen met de juiste health professional.

Over Pro Parents Platform

Pro Parents is een health tech-platform bestaande uit zowel een app voor ouders als een dashboard voor leidinggevenden en HR. Via de app krijgen jonge ouders toegang tot betrouwbare content over (aanstaand) ouderschap en het combineren van werk en gezin. Ook kunnen ze direct via de chat hun vragen stellen aan de juiste gecertificeerde professionals of met hen een afspraak maken. Het dashboard helpt leidinggevenden bij het ondersteunen van jonge ouders in hun team en geeft HR inzicht in de begeleiding. Dit geeft HR real time-inzicht in de performance van de organisatie en het monitoren van diversiteits & inclusie-doelstellingen.

Over de Founder

Joyce Knappe is een internationale spreker, expert Werkend Ouderschap en directeur oprichter van Pro Parents. Als extern adviseur en toezichthouder is Knappe verbonden aan diverse zorgorganisaties en binnen- en buitenlandse adviescommissies. Zij is drie jaar op rij uitgeroepen tot Woman To Watch (2017, 2018 en 2019) door The Next Women in samenwerking met Elsevier Weekblad. Knappe sprak op het VN/EU-congres Sustainable Development Goals & Gender Inclusion. In 2021 is Knappe opgenomen in de lijst Top 100 Women in Social Enterprise en wordt ze genoemd als een van de 250 influencers door Fem Tech Leaders.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie en media aanvragen kunt u contact opnemen met Nienke Kuijper, telefoon: 0657416549, mail: n.kuijper@proparents.nl, Meer weten over de missie van deze Impact Onderneming? www.proparents.nl.

Download ons perspakket

Een goed verhaal nodig? Er was eens een arbeidsmarkt waarbinnen werkende ouders het steeds moeilijker kregen. En toen kwam Pro Parents om dit te veranderen… Weten hoe dit verder gaat? Download ons perspakket. Daar staat alles in:

• Persbericht document
• Feiten & Cijfers
• Logo
• Over Pro Parents
• Portretten
• Product image
• Team

Werk mee aan onze missie

Wil jij het verschil maken voor de werkende ouders van nu en morgen? Bekijk onze vacatures of neem contact op.

Ik heb interesse in een Demo
van het Pro Parents Platform

Als je je aanmeldt, nemen we zo snel mogelijk contact met je op om de vervolgstappen te bespreken.

  Ik ben:

  Ik heb interesse in een Demo
  van het Pro Parents Platform

  Als je je aanmeldt, nemen we zo snel mogelijk contact met je op om de vervolgstappen te bespreken.

   Ik ben:

   Op de hoogte blijven?

   Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief over werk & ouderschap!

   Ik heb interesse in een Demo
   van het Pro Parents Platform

   Als je je aanmeldt, nemen we zo snel mogelijk contact met je op om de vervolgstappen te bespreken.

    Ik ben: