Perspagina

Een goed verhaal. Zo begint verandering.

Dat er werkende ouders bestaan is geen nieuws. Dat de arbeidsmarkt voor hen gaat veranderen, wel. Als het aan ons ligt tenminste.

Voor publicatie

Een goed verhaal nodig? Er was eens een arbeidsmarkt waarbinnen werkende ouders het steeds moeilijker kregen. En toen kwam Pro Parents om dit te veranderen… Weten hoe dit verder gaat? Download ons perspakket. Daar staat alles in.

Zeg het voort

Het tijdperk van gezond werken én leven voor ouders is aangebroken. En wij willen zoveel mogelijk werkende ouders en werkgevers met deze boodschap bereiken. Deze media hebben ons hierbij al geholpen:

“No one has ever asked me if I was comfortable being a full-time breadwinner and the fact that I was missing important milestones in my children’s lives” – meet the new generation of men; no longer willing to sacrifice (…)The beginning of a new era on Gender Inclusion.

Voor zwangeren en jonge ouders is de coronacrisis enorm ingrijpend. Deze onrust komt midden in de doorgaans toch al intensieve en onzekere fase van kersvers ouderschap. De doorgaans gezonde-doe-het-zelf-ouder heeft nu echt steun in de rug nodig.

Hoe word je een goede werkgever voor ouders met jonge kinderen? Een thema dat in deze coronatijd misschien wel actueler is dan ooit. Werkgeven aan ouders die werk met de zorg voor kinderen moeten combineren, vraagt om een speciale aanpak.

Bedrijven met een haantjescultuur denken soms dat mannen geen behoefte hebben aan steun. Maar uit onderzoek blijkt dat juist mannelijke werknemers meer ruimte willen voor hun gezin. Ze durven dit niet aan te geven, bang om als soft te worden gezien.

BDO verliest relatief veel talent in de jaren nadat ze moeder of vader zijn geworden. Om hier verandering in te brengen, lanceren we ‘ParentJourney@BDO’. We bieden o.a. workshops, voor aanstaande en werkende ouders en handvatten en checklists voor managers.

ParentJourney@BDO helpt aanstaande ouders om ouderschap en werken bij BDO goed te combineren. Twee BDO’ers gaan hierover met elkaar in gesprek: “Bij mijn eerste kind wilde ik niet laten zien dat er iets was veranderd. Het is heel waardevol dat nu anders is.”

BDO wil jonge ouders meer aan zich binden. Onderzoek leert dat het kantoor relatief veel talent verliest dat net een kind heeft gekregen (…) Het ouderschapsprogramma ‘ParentJourney@BDO’ moet aan die trend een eind maken.

Er zijn bedrijven die snappen dat een jong gezin een enorme impact op je leven heeft, en dus passen ze zich daarop aan. En er zijn bedrijven die totaal nog niet family friendly zijn. Wat houdt dat in, en waarom maakt het ons zo gelukkig?

De regels voor partnerverlof bij de geboorte van kinderen gaan op de schop, en dat is goed voor de productiviteit en dus de omzet. Connor Clerx bespreekt de veranderingen met Joyce Knappe van Pro Parents.

Online vergaderingen, luiers verschonen, deadlines halen, rekenles geven. Sinds de sluiting van de scholen en de kinderopvang raken veel werkende ouders in de knel. De belangrijkste tip die Joyce Knappe ouders wil meegeven: ga in gesprek met de werkgever.

Zodra jij je laptop openklapt, ben je als een magneet. De leeftijd van de kinderen bepaalt in grote mate of thuiswerken realistisch is. Met een baby, dreumes of peuter in de kamer kom je niet aan werken toe.

Hoe ga je om met de emoties binnen je gezin, praten over Corona en hoe blijf je samen gezond? De actuele maatregelen die getroffen zijn om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen hebben een grote impact op gezinnen.

In honor of International Woman’s Day, Euclid Network has put together a list of Top 100 Woman in Social Enterprise. Joyce Knappe -nominated by Elizabeth Gosme (COFACE)- is on the list with Dutch absolute gamechangers and role models.

Joyce Knappe, CEO Managing Director at Pro Parents, is on the FemTech Health List with 699 other inspiring FemTech leaders in the EU. She’s been chosen as one of the Pregnancy & Nursing Personalities.

De eerste duizend dagen, van conceptie tot het kind 2 jaar is, zijn een kwetsbare periode. Het goed integreren van deze nieuwe taak in het leven van beide ouders is van belang voor de mentale gezondheid van moeder, vader én kind op lange termijn.

Hectische baan én jonge kinderen? Dat is extra uitdagend als er niet over wordt gepraat op de werkvloer. Maar daar komt langzaam verandering in.

Iedereen weet hoe je baby’s maakt, maar hoe word je een goede ouder? Pro Parents geeft carrièretijgers inzicht in het ouderschap. “Als vader en moeder word je niet voorbereid op alle veranderingen in je leven, relatie en werk. Ouderschap voelt als een vrije val.”

TheNextWomen en Elsevier Weekblad presenteren de Top 100 meest succesvolle en invloedrijke vrouwelijke ondernemers van Nederland, plus dertig veelbelovende talenten ToWatch; waaronder Joyce Knappe, founder van Pro Parents.

Carrière ouders – podcast
Iedereen weet hoe je baby’s maakt, maar hoe word je goede ouders? Pro Parents geeft ouderschapscursussen voor carrière-tijgers. Founder en opvoedkundige Joyce Knappe legt uit.

Met een kinderwagenactie op het Plein in Den Haag vroegen 25 organisaties om zo snel mogelijk een uitbreiding van het vaderschapsverlof in te voeren. “Ouderschapsverlof is essentieel voor de ontwikkeling van vaders, moeders én kinderen.”

De verloskundige kijkt naar de buik, de kraamverzorging focust op de baby, maar niemand helpt ouders bij vragen als: Wat voor ouder wil ik zijn en hoe integreer ik mijn werk in deze fase? Social enterprise Pro Parents begeleidt ouderschap op de werkvloer.

Werkende ouders moeten de puzzel steeds opnieuw leggen. “Idealiter wordt de arbeidsmarkt ingericht langs de natuurlijke ontwikkelingslijnen van ouders en kind – en dat is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de overheid, werkgevers en werknemers.” (pag. 14)

Voor organisaties is het van groot belang om ervoor te zorgen dat jonge ouders zich staande kunnen houden. “Ik wil wat dat betreft de wereld veranderen. Binnen nu en 5 jaar is een programma voor jonge ouders dé norm, binnen de top 10 toonaangevende werkgevers.”

Werk mee aan onze missie

Wil jij het verschil maken voor de werkende ouders van nu en morgen? Bekijk onze vacatures of neem contact op.

Ik heb interesse in een Demo
van het Pro Parents Platform

Als je je aanmeldt, nemen we zo snel mogelijk contact met je op om de vervolgstappen te bespreken.

  Ik ben:

  Ik heb interesse in een Demo
  van het Pro Parents Platform

  Als je je aanmeldt, nemen we zo snel mogelijk contact met je op om de vervolgstappen te bespreken.

   Ik ben:

   Op de hoogte blijven?

   Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief over werk & ouderschap!

   Ik heb interesse in een Demo
   van het Pro Parents Platform

   Als je je aanmeldt, nemen we zo snel mogelijk contact met je op om de vervolgstappen te bespreken.

    Ik ben: